Edvard NiessingEdvard Niessing

Edvard Niessing is geboren in Den Haag, maar groeit op in Wassenaar. Met pijn en moeite haalt hij in 1968 zijn mulo diploma. 

Tijdens zijn jeugd is hij veel meer geïnteresseerd in de radiowereld. Hij doet vaak alsof hij ziek is om vervolgens thuis radiootje te kunnen spelen. 

Ook luistert hij veel naar de radio, waaronder steromroeper van toen Jan Boots. Edvard is een groot idool van hem. Als hij een keer met zijn vader, die concertpianist is, meegaat naar de AVRO-studio neemt Jan Boots hem mee de omroepcel in. 

Vanaf dat moment weet Edvard het zeker, hij wil ook radio maken.

Op zijn veertiende doet hij zijn eerste poging om een stap in de mediawereld te zetten. Hij meldt zich bij Minjon, de jeugdomroep opgericht door Herman Broekhuizen. Er wordt hem verteld dat hij nog tot zijn zestiende moet wachten voordat hij hier terecht kan. 

Bij Minjon leert hij Anne van Egmond kennen. Zij werkt inmiddels bij de KRO en tipt Niessing dat hij daar via Martha Doyle misschien ook terecht kan. Zijn droom is bij de AVRO te werken maar omdat de KRO zich aandient schrijft hij een brief. 

Zijn avontuur daardoor ook bij de KRO en begint als omroeper op de radio. Al snel gaat hij er verschillende dingen naast doen en ontwikkelt hij zich tot een multifunctionele presentator. Zo presenteert hij In antwoord op uw schrijvenNiemandslandPep op 3Goal en nog veel meer programma’s.

Tegenwoordig presenteert Edvard naast het Thaise regionieuws op zaterdag bij Olleke Bolleke Radio in Thailand ook de muziekprogramma "Een uur lang, een jaar lang".

 

 

Go To Top