Roel AzaroRoel Azaro

Als jong kereltje met één oordopje (mono) luisterend naar de off-shore radio stations als Mi-Amigo, Noordzee en Veronica werd waarschijnlijk zijn interesse voor radio aangewakkerd.

Het in de praktijk DeeJay-en begon tijdens een Fancy Fair op zijn voormalige lagere school in Rotterdam, de Hoeveschool. In een klaslokaal, schoven we de gordijnen dicht, hingen wat gekleurde lampen op en verzamelde apparatuur. 1 draaitafel, 1 microfoon, 2 versterkers en 3 speakers. Eén van ons zat continu achter de draaitafel en ik moest de pauzes vol praten. Dat ging mij niet slecht af ;-) Na deze Fancy Fair hebben we dit een paar jaar één vrijdagavond in de twee weken gedaan op de Hoeveschool. Geld verdiende we met het verkopen van limonade maar i.p.v. een mixer en een extra draaitafel aan te schaffen kochten we liever nieuwe singletjes. En hij maar plaatjes aan elkaar praten deze avonden.

In die tijd spaarde hij wat geld bij elkaar en kocht een betaalbaar setje met grote speakers, na deze uitvoerig getest te hebben in zijn slaapkamer met de ramen open op de MTS aan de overkant, stond hij met deze set in kroegen en scholen zijn kunsten te vertonen en kreeg de luitjes aan het dansen.

Via een aantal omwegen terecht gekomen in Café Het Puntje waar hij elk weekend ging draaien en gevraagd werd om radio DJ te worden. Eerst bij Yoko 3 maar die kende hij niet en in diezelfde periode voor Radio Amerika daar had hij wel eens gehoord.

En zo begon zijn carrière bij de piraten radio. hij kon niet alleen tegen mensen kletsen maar ook tegen een muur. Door de komst van radio Rijnmond moesten de piraten verdwijnen en kwam er een pauze in zijn radio carrière. Tot de komst van legale lokale radio N.E.W.S. Jongeren radio op de Rotterdamse kabel en later Stadsradio N.E.W.S. FM in de ether, en zonder de kans om gearresteerd te worden!!! In die periode draaide hij ook in discotheken in Rotterdam e.o. en werd hij gevraagd om een zomer naar Torremolinos te komen om in de Voom Voom discotheek te draaien en dat avontuur is hij aangegaan. Na terugkomst was het snel over met N.E.W.S. FM doordat er volgens sommige mensen reclame werd gemaakt…………

Hierna volgde een jaar of 10 lokale radio in de gemeente Albrandswaard als presentator / DJ en Voorzitter waarmee de zender ook nog eens genomineerd werd voor Hoogvlieter van het jaar.

Vervolgens maakte internet haar opkomst en werd hij gevraagd voor Bajaradio, een van de eerste internetradiostations in Nederland. Hier heeft hij radioprogramma’s gemaakt totdat hij met zijn vrouw emigreerde naar het Spaanse eiland Ibiza.

In de eerste jaren maakte hij nog steeds voor een aantal radio stations programma´s en werden via de reguliere post op cd´s verzonden.

Anno 2020 gaat e.e.a. een stuk makkelijker en kan hij zijn programma´s via het internet direct op de servers van de diverse stations plaatsen.

Programma´s wekelijks Het Muziekmuseum, @Lunchtime en de VrijMiBoMix

het muziekmuseum

Go To Top