vegetarisch1

PATTAYA:- Het 10-daagse Vegetarisch Festival van Pattaya dat in de laatste week van september georganiseerd wordt, is een gebeuren met verschillende parades en processies dat vele Chinese toeristen naar Pattaya trekt.

De eerste grote processie begint traditioneel op de Bali Hai Pier om via de Walking Street over Second  en de Third Road te gaan.

Het Vegetarisch Festival, dat samenvalt met de Gouden Week in China en naar verwachting 200.000 Chinese toeristen naar Pattaya zal brengen, en is daarmee een belangrijke attractie voor zowel binnenlandse als internationale toeristen.  Het is echter ook belangrijk voor veel Thaise inwoners met traditionele Chinese overtuigingen.

Het belangrijkste festival wordt gehouden in de Sawang Boriboon Foundation in Naklua en biedt shows, concerten, geloofsdemonstraties, religieuze rituelen, Thaise beroemdheden, een carnaval en natuurlijk honderden verkopers die heerlijk vegetarisch eten verkopen.

vegetarisch2

De toegang is gratis.

De religieuze aanhangers van het festival eten dan alleen vegetarisch voedsel, onthouden zich van seks en alcohol en concentreren zich op het verfrissen van lichaam en geest gedurende de tien dagen dat het festival duurt.

Go To Top