regatta1

PATTAYA:- De jaarlijkse regatta “Top of the Gulf” is één van de grootste zeilevenementen in Thailand. Het trekt een unieke reeks bootklassen naar Ocean Marina Yacht Club, net ten zuiden van Pattaya, voor vier spannende dagen racen op de Golf van Thailand. 

Het is het enige multi-class zeilevenement in het gebied.  Het racen wordt gehouden tijdens het lange weekend dat wordt gevormd door de nationale feestdag van de Kroningsdag en het omvat de Coronation Cup (een wedstrijd met één ontwerp, opgericht in 1996), evenals de Thailand Optimist National Championships.  

De openingsceremonie op de eerste avond en de galadiner-prijsuitreiking aan het einde behoren tot de belangrijkste evenementen op de sociale kalender in Pattaya.  

De wateren rond Pattaya zijn perfect om te zeilen. De wind is over het algemeen consistent en de golven zijn zeer zelden te ruw, dus het is zeer ongebruikelijk dat een dag racen verloren gaat onder ongeschikte omstandigheden. 

regetta2

De meeste actie vindt relatief dicht bij de kust plaats, waardoor het mogelijk is om vanuit Ocean Marina Yacht Club te kijken, er zijn ook volgboten beschikbaar en de race-acties worden altijd uitgebreid door de pers weergegeven.

Locatie: Ocean Marina Yacht Club, Na Jomtien 

Tel: +66 (0) 3 823 7427 

Website:https://www.facebook.com/topofthegulfregatta

Go To Top