sanctuary of truth

Indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand.

Gelegen in het noordelijk deel van Pattaya, op een rotsachtige heuvel aan de zee in Naklua, ligt het opmerkelijke Sanctuary of Truth (Heiligdom van de Waarheid).
Het bouwwerk is met behulp van traditionele technieken nauwgezet gesneden uit teakhout en gebouwd zonder gebruik van metalen spijkers. Het Sanctuary of Truth  is moeilijk in één woord te beschrijven. Het bouwwerk is deels tempel, deels museum, deels kunstgalerie en deels workshop. Het meer dan 100 meter hoge houten structuur midden op het gebouw zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand.
Het Sanctuary of Truth is het geesteskind van de Thaise miljonair zakenman Lek Viriyaphant. Khun Lek overleed in 2000 op 86 jarige leeftijd. Zijn nalatenschap is behalve de Sactuaru of Truth ook nog een aantal andere culturele projecten als het Erawan Museum (Bangkok) en de Ancient City (Bangkok). Zijn werk met het Sanctuary of Truth begon in 1981 en zal naar verwachting op zijn vroegst in 2025 afgerond zijn.

Zowel Thaise, Khmer, Indische en Chinese invloeden.

Khun Lek wist dat de bouw van zijn droomwerk een lang proces zou zijn. Door gebruik te maken van hout wilde hij aantonen dat dit in overeenstemming is het de Boeddhistische overtuiging dat niets in het leven blijvend is. Het beschermen van de traditionele houtbewerking en de vaardigheden van de ambachtslieden maken een bezoek aan het Sanctuary of Truth nog meer de moeite waard. De design sculpturen en houtsnijwerk dat verdeeld is over de vier vleugels van het gebouw zijn rijk aan symboliek met een mix van Thaise, Khmer, Indische en Chinese invloeden. Hoewel het Sanctuary of Truth wordt vertegenwoordigd door het Boeddhisme, geldt dit ook voor het hindoeïsme, taoïsme en confucianisme.

Sanctuary of Truth is in Soi 12 in Naklua te vinden.Toegangsprijs: 600 Baht.

Go To Top